„Бъдеще за децата“ с 20-годишен юбилей

бъдеще за децата

20 години „Бъдеще за децата“: Отличиха героите на Казанлък

Сдружение „Бъдеще за децата“ отбеляза своята 20-годишнина с тържествена церемония, на която награди обществени личности, бизнеси и организации, които са подкрепяли каузата им за по-добър живот на децата в Казанлък. Събитието се проведе в Художествена Галерия Казанлък и Исторически музей „Искра“ под мотото „20 години Заедно! Заедно търсим и намираме нашите герои.“

Целта на церемонията бе да покаже уважение и признателност към онези хора, които са допринесли със своя труд, загриженост и щедрост за децата на Казанлък. Да поощри тези, които са помогнали животът им да бъде по-щастлив и средата, в която израстват по-добро място за живот.

В началото на тържествената част към гостите се обърна Изпълнителният директор на сдружението – госпожа Мария Гинева. Тя благодари на всички, които са подкрепяли работата на организацията през годините и подчерта, че всичко, което правят за децата в този град, го правят заедно – в екип.

След това бяха обявени победителите в трите категории за награждаване: Обществена личност, Бизнес с кауза и Приятел на детето. Статуетките бяха връчени от заместник-кмета на община Казанлък – господин Ахмед Мехмед.

В категорията Обществена личност наградата получи Валентина Димова – основател и ръководител на школата „Светлини под сенките“, която за 20 години е възпитала десетки успешни личности с богата обща култура, писатели, художници, сценографи. Тя бе отличена за цялостната си работа с децата и за примера, който дава за човечност, доброта и сила на духа.

В категорията Бизнес с кауза „Бъдеще за децата“ отличи с наградата „Ай Ти Бизнес Проджектс“ ЕООД – Ивелина и Младен Желеви. Младо семейство, което има успешен бизнес в Казанлък и участва активно в обществения и социален живот. Те са подкрепяли различни инициативи на сдружението, като са дарявали компютри, материали и консумативи за децата.

В най-оспорваната категория – Приятел на детето, за която бяха получени 9 номинации, наградата намери своето място в ръцете на Теменужка Иванова, начален учител в ОУ „Мати Болгария“. Тя бе отличена за своята любов и отдаденост към децата, за това, че ги учи на толерантност, съпричастност и добро отношение към околните.

Със специални отличия бяха удостоени и други партньори, приятели и съмишленици на сдружението, които са способствали за развитието му през годините. Сред тях бяха Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, Диана Димова, Национална мрежа на децата, Мария Петкова от Фондация „Лале“, Николай Василев, Национална Асоциация на ресурсните учители – България, Майа Грозданова, Фондация за децата в риск по света и „Билковита“ ООД.

Със сълзи в очите, Председателят на организацията – госпожа Красимира Димитрова сподели за емоциите и следите в сърцето и ума, които са оставили моментите при основаването на сдружението преди 20 години. Група родители, които са искали Промяна и по-добър живот за децата си, и за другите като техните, намират подкрепа и основават Сдружение „Бъдеще за децата“. Без да имат знания, опит и социално образование. Именно на част от тези хора, които тогава им подават ръка, казахме БЛАГОДАРЯ! Поименни Благодарствени адреси бяха подготвени за Цвета Милева, Тодор Тодоров, Деляна Мочева и Величка Петрова.

Всички ТЕ приеха поздравленията и аплодисментите на гостите в залата и обещаха, че ще продължат да бъдат приятели на децата.

Церемонията завърши с фотосесия и коктейл, където всички присъстващи имаха възможност да споделят своя опит, мнения и пожелания за бъдещето на сдружението и децата на Казанлък.

Сдружение „Бъдеще за децата“ е неправителствена организация, която работи в областта на социалната работа, образованието и културата. Основано е през 2003 година от група родители на деца с увреждания и има за цел да подпомага развитието и интеграцията на децата в риск. „Бъдеще за децата“ управлява Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за подкрепа на личностното развитие, Школа „Светлини под сенките“ и други проекти и инициативи. Сдружението е член на Национална мрежа на децата и Национална Асоциация на ресурсните учители – България.

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.