Пожарникари от 2 екипа бяха в Гърция

пожарникари
снимка knews.bg

Пожарникари от Старозагорско активно се включват в борбата с бушуващите горски пожари в Гърция, предоставяйки своята помощ по механизма за гражданска защита на Европейския съюз. Според информация от старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ при Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“, два екипа от пожарникари – един от Казанлък и друг от Стара Загора, бяха изпратени в Гърция за активно участие в усилията за потушаване на горските пожари.

Първият екип от Стара Загора беше разпратен да подпомогне огнеборците от Пловдив в борбата с големия горски пожар близо до село Буково.

Пожарникари в Гърция

Съботният ден бе означен с изпращането на голяма група от 50 пожарникари и 15 единици специализирана техника и оборудване от България, които бяха изпратени да се присъединят към усилията на гръцките огнеборци в борбата с множество големи пожари в Гърция. Директорът на националната пожарна служба главен комисар Александър Джартов се срещна с българския екип и проведе инструктаж, подготвяйки ги за предстоящите предизвикателства.

Това съвместно усилие на българските и гръцките пожарникари изпраща силно послание за солидарност и подкрепа в борбата срещу пожарите, които заплашват горските и населените райони в региона. Огнеборците се надяват да допринесат за успокояване на обстановката и защитата на гражданите и природата в Гърция.

Още новини от Казанлък и региона може да намерите тук

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.