Полицейска операция: 11 водачи зад волана след употреба на алкохол

полицейска операция

В рамките на специализирана полицейска операция, проведена от Областната дирекция на МВР в Стара Загора в периода от 10 до 16 юли, бяха установени общо 11 водачи, които са качили зад волана след употреба на алкохол, и още петима водачи, които са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Това съобщиха от пресцентъра на Дирекцията, подчертавайки необходимостта от спазване на Закона за движение по пътищата.

От общия брой открити нарушители, седем от 11-те водачи са шофирали с концентрация на алкохол до 1,2 промила, докато четирима от тях са били с по-висока концентрация от това ниво. Само трима водачи, които бяха спрени за проверка, отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотици.

chalkwdev

В рамките на акцията бяха проверени общо 3055 моторни превозни средства и 5292 лица, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. След проведените проверки бяха съставени 940 фиша и 236 акта за установени административни нарушения. Един от основните акценти на операцията е било недопускането на управление от водачи, които са употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управлението на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на акцията бяха установени общо 15 неправоспособни водачи, както и 1751 нарушения на скоростните режими.

drunk man behind the steering wheel 10241001

Специализирана полицейска операция в цифри

Допълнително, през същия период бяха извършени и проверки по метода „линеен контрол“, които достигнаха броя от 295, установени са 171 нарушения. С метода на широкообхватния контрол бяха извършени 3 проверки, при които бяха установени 11 нарушения, съобщиха от Дирекцията.

Тези резултати на полицейската операция подчертават необходимостта от стриктно спазване на правилата за движение по пътищата и отговорно поведение на пътя, с цел гарантиране на безопасността на всички участници в движението.

Още новини от Казанлък и региона може да намерите тук

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.