Казанлъшки атлети заминават за Гърция, за да донесат факел от олимпийския огън

огън

Група от ултрамаратонци, включително Ради Милев, Росен Русев, Младен Гайтанджиев, Велин Дилов и Кольо Райчинов, се отправиха към Южна съседна държава, с цел да донесат обратно със себе си олимпийския огън. Тези изключителни атлети ще пробягат разстоянието от планината Олимп в Гърция и ще финишират в Казанлък. С факела в ръце, те ще водят празничното шествие на 4 юни (неделя), когато се провежда най-голямото събитие по време на Празника на розата, който тази година отбелязва своя 120-годишен юбилей.

Това специално събитие е част от Празника на розата 2023, организиран от Община Казанлък и ТД „Орлово гнездо“. Участниците в бягането ще изминат приблизително 650 км, като си предават факела от един до друг във формат на щафета. Очаква се, че в петъчния ден, в деня на градския празник, те ще се завърнат обратно в Казанлък. Въпреки че това събитие не се стреми към поставяне на рекорди или постижения, атлетите подчертават неговия символичен характер.

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.