Meta създаде 1-ви конкурент на Twitter

Meta

Meta представи Threads – конкурент на Twitter

Meta пусна своя дългоочакван конкурент на Twitter снощи, като Марк Зукърбърг определи новото приложение като “приятелска” алтернатива на изпитващата проблеми социална медийна платформа, собственост на Илон Мъск.

Meta, бившият Facebook, представи своя нов проект Threads – приложение за текстови разговори, което има за цел да привлече потребители от Twitter. Threads е свързан с Instagram и позволява на потребителите да споделят кратки публикации с до 500 знака, връзки, снимки и видеоклипове. Марк Зукърбърг заяви, че Threads е алтернатива на Twitter, който е изправен пред множество проблеми след като беше купен от Илон Мъск.

Threads – новото приложение за текстови разговори на Meta

Threads е новото приложение за текстови разговори на Meta, което е създадено като конкурент на Twitter. Приложението е директно свързано с Instagram, популярната платформа за споделяне на снимки на Meta с повече от 2 милиарда потребители. Threads позволява на потребителите да пускат публикации. Както при Twitter, на публикациите може да бъде отговаряно, да бъдат харесвани или споделяни от други.

Threads е стартиран в повече от 100 страни за операционните системи iOS и Android. Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc. Марк Зукърбърг публикува в четвъртък в своята нова социална медийна платформа – Threads, че броят на регистрираните е нараснал до 10 милиона през първите седем часа от старта на новото приложение.

“Да го направим. Добре дошли в Threads”, написа той по-рано в първия си пост.

Зукърбърг критикува Twitter и Илон Мъск

Марк Зукъерберг не скри своята амбиция да превземе част от пазарния дял на Twitter с новото си приложение Threads. Той коментира по-рано, че платформата за социални медии е имала възможността да приеме повече от един милиард души в нея, но “не е успяла”. Той добави, че се надява Threads да успее да постигне това.

Зукърбърг също така критикува Илон Мъск, който купи Twitter през миналия октомври за 44 млрд. долара. Откакто Twitter беше придобит от милиардера, социалната медия влиза от криза в криза, разочаровайки потребителите и големите рекламодатели, както същевременно се колебаеше на ръба на фалита.

“Twitter е изпитвал проблеми със своята платформа, със своята модерация, със своята безопасност, със своята финансова стабилност. Ние в Meta сме по-добри от тях във всичко това”, заяви Зукърбърг.

Threads не е достъпен за Европейския съюз

Засега потребителите в Европейския съюз няма да имат достъп до Threads, заяви “Мета”, цитирана от европейската онлайн версия на изданието “Политико”. Причината за това е, че приложението не е съобразено с регулациите на ЕС за защита на личните данни и конкуренция.

“Ние работим усилено, за да направим Threads достъпен за всички потребители в ЕС. Ние уважаваме законодателството на ЕС и искаме да гарантираме, че приложението ни е безопасно, прозрачно и отговорно”, заявиха от Meta.

Какво е мнението на потребителите за Threads?

Потребителите, които са изпробвали Threads, имат различни мнения за новото приложение на Meta. Някои от тях са впечатлени от дизайна, функционалността и възможностите на Threads, докато други са разочаровани от липсата на иновации, оригиналност и разнообразие на платформата.

“Threads е много по-добър от Twitter. Има по-добър интерфейс, по-добра модерация и по-добра връзка с Instagram. Аз съм много доволен от него”, написа един потребител.

“Threads е скучен и безсмислен. Не предлага нищо ново или интересно. Само копира Twitter и добавя няколко функции от Instagram. Аз съм много разочарован от него”, написа друг потребител.
Както при Twitter, на всяка от публикациите в Threads може да бъде отговаряно, могат да бъдат харесвани или споделяни от други потребители. Threads е стартиран в повече от 100 страни за операционните системи iOS и Android. Главният изпълнителен директор на Meta Platforms Inc. Марк Зукърбърг публикува в четвъртък в своята нова социална медийна платформа – Threads, че броят на регистрираните е нараснал до 10 милиона през първите седем часа от старта на новото приложение.

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.