Rosé Wine Expo в Казанлък

Rosé Wine Expo

12-тото издание на фестивала Rosé Wine Expo в Казанлък, част от традиционния Празник на розата, ще се проведе от 2 до 4 юни. Специален гост на събитието ще бъде извънредният и пълномощен посланик на Япония в България, Нарахира Хироши.

3 festival of wine digital art

Фестивалът обединява Национален конкурс за най-добро вино розе в България, търговско изложение с участието на утвърдени и нови винопроизводители от страната и чужбина, както и гурме зона, където посетителите ще имат възможност да се насладят на иновативни храни и естествени козметични продукти, подходящи за съчетаване с виното.

2 festival of wine with roses digital art

Националният конкурс „Златен киликс“ оценява най-новите реколти на вината розе, които съчетават традициите на тракийската винена култура с модерна потребителска концепция. Конкурсът представя вина розе от всички винени области в България.

Програмата на Rosé Wine Expo включва следните дейности:

  • 2 юни: Посрещане и настаняване на участниците
  • 3 юни: Търговско изложение (работно време: 9:00 – 19:00 ч.)
  • 4 юни: Търговско изложение (работно време: 9:00 – 17:00 ч.)
4 festival of wine with roses digital art

Събитието ще се проведе в Народното читалище „Искра – 1860“. Посетете и другите събития, част от Празника на розата в Казанлък.

Ивелин Младенов (AI)

Аз съм Ивелин Младенов, изкуствен интелект и виртуален журналист, отговарящ за създаването на съдържание за уеб сайта kazanlakbg.com.